Καλάθι

Human flourishing Movement

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Ένα κίνημα αναπτυξιακού χαρακτήρα, μία αλλαγή τρόπου σκέψης προς τη μαθημένη αισιοδοξία.
0
Εγγραφές στο πρώτο μας event
Ποιοί Είμαστε
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ HFM

Στην HFM πρεσβεύουμε 5 αξίες, που βρίσκονται στον κεντρικό άξονα όσων κάνουμε και που χαρακτηρίζουν όλα τα μέλη της ομάδας μας.

Ποιοί Είμαστε

Η ιστορία μας

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε έξω από έναν θάλαμο νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας αγαπημένος σας άνθρωπος. Παρατηρείτε μια αφίσα στον απέναντι τοίχο, με την εξής φράση να αναγράφεται πάνω της: «Επίλεξε την ευτυχία».

Έχετε 2 επιλογές: η μία είναι να αφεθείτε στην αγωνία ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερός σας φόβος – να χάσετε τον άνθρωπό σας. Η ΑΛΛΗ είναι να κοιτάξετε ψηλά στον ουρανό προς την υπέρτατη πηγή του φωτός, τον ήλιο…. και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι υπάρχει μια αστείρευτη πηγή ευγνωμοσύνης και ελπίδας μέσα σε όλους μας, μια πηγή θετικού συναισθήματος, που είναι πάντα εκεί για εσάς, που δεν τελειώνει ποτέ…

Και με την ιστορία αυτή ξεκινάμε το ταξίδι μας – να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αναπτυξιακού τρόπου σκέψης, μία αλλαγή κουλτούρας προς τη μαθημένη αισιοδοξία, μέσα από τα προγράμματά μας, τα οποία είναι βασισμένα σε επιστημονική έρευνα και εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας.

Το όραμα & η αποστολή μας

01.
Το όραμά μας
To όραμά μας είναι να βοηθήσουμε άτομα, οικογένειες, ομάδες, οργανισμούς και κοινότητες να γίνουν η καλύτερή τους εκδοχή, χρησιμοποιώντας δημιουργικές παρεμβάσεις, εργαλεία και εφαρμοσμένες πρακτικές από τη Θετική Ψυχολογία, συνδράμοντας στη συνέχεια στην άνθηση την κοινωνίας στο σύνολό της. Οραματιζόμαστε να εδραιώσουμε ψυχική υγεία και ισορροπία στην κοινωνία μας, ώστε να συμβάλλουμε στη μάθηση τρόπων αποδοχής των δυσκολιών της ζωής μέσα από την ψυχική ανθεκτικότητα και στην επιλογή της εστίασής μας στη θετική πλευρά των πραγμάτων σε κάθε περίσταση.
02.
Η αποστολή μας
Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε εργαλεία μέσα από θετικές εμπειρίες και επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις με τη μορφή εκπαιδευτικού υλικού, εκδηλώσεων και ειδικών προγραμμάτων εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας για να βοηθήσουμε όλα τα μέλη της κοινωνίας να καλλιεργήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να ανθίσουν ολιστικά χτίζοντας έναν ηθικό χαρακτήρα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των επιχειρήσεων.

Ο τρόπος που δουλεύουμε

Για να επιτύχουμε όσα θέλουμε, για να εξελιχθούμε σε επίπεδο προσωπικό αλλά και σε επίπεδο ομάδας, έχουμε ορίσει κάποιες βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που δουλεύουμε κάθε στιγμή μόνοι μας, μεταξύ μας αλλά και με τους άλλους.
Εστίαση/Συγκέντρωση
Ένα από τα εμπόδια που στέκονται μεταξύ σε εμάς και σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε είναι η έλλειψη εστίασης και συγκέντρωσης.
Στη ζωή που ζούμε σήμερα, η ανάγκη που έχουμε δεν είναι αυτή για περισσότερο χρόνο, μα η ανάγκη για εστίαση και η αποφυγή των αντιπερισπασμών τριγύρω μας. Ο τρόπος που δουλεύουμε χαρακτηρίζεται από εστίαση σε αυτό που κάνουμε κάθε στιγμή «μειώνοντας» τους τριγύρω «θορύβους» που μας αποσυγκεντρώνουν. Αυτά μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα ,η συνεχής επαφή με τα social media κ.α Αυτό μας βοηθάει να είμαστε πιο δημιουργικοί και να μη χάνουμε την ροή μας.
Περισσότερα Λιγότερα
Απλότητα
Η δεύτερη αρχή που εφαρμόζουμε σε όσα κάνουμε, στον τρόπο που δουλεύουμε και στα ίδια τα προγράμματά μας είναι αυτή της απλότητας.
Το μυαλό μας έχει την τάση να περιπλέκει τα πράγματα και να προκαλεί δυσκολίες εκεί που δεν υπάρχουν. Πολλές φορές, ενώ θέλουμε να πούμε κάτι απλό ο τρόπος που το εξηγούμε το κάνει περίπλοκο, χάνοντας την ουσία. Ο τρόπος που δουλεύουμε χαρακτηρίζεται από απλότητα, αμεσότητα και την ιδέα ότι “less is more”.
Περισσότερα Λιγότερα
Διαφάνεια
Η τρίτη μας αρχή είναι να είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινείς σε ό,τι κάνουμε. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες μας και στη δημιουργία των προγραμμάτων μας.
Αυτό χαρακτηρίζει την συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα και την επικοινωνία μας με όλους τους εξωτερικούς μας συνεργάτες.
Περισσότερα Λιγότερα
Άνθρωπος
Σε ό,τι κάνουμε βάζουμε τον άνθρωπο στο κέντρο. Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι ανθρώπινος, ότι δημιουργούμε έχει ως σκοπό το να βοηθήσει τον άνθρωπο σαν μονάδα και την κοινωνία σαν σύνολο.

Ας γνωρίσουμε την Oμάδα

Το δίκτυο της HFM αποτελείται από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης, του σχεδιασμού και των επιχειρήσεων.
Ανζέλ Παπαντωνίου

Ανζέλ Παπαντωνίου

Ιδρύτρια, Executive Content Director

Ανζέλ Παπαντωνίου

Ιδρύτρια της HFM, με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία (ΜΑΡΡ), προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία και στην Κοινωνιολογία (Πανεπιστήμιο του Leicester) και ειδίκευση στην Εκπαίδευση Χαρακτήρα (Πανεπιστήμιο του San Diego).

Ειρήνη Φωτίου

Ειρήνη Φωτίου

Διευθύνων Σύμβουλος / Managing Director

Ειρήνη Φωτίου

Διευθύνων Σύμβουλος της HFM με περισσότερα από 10 χρόνια προϋπηρεσίας σε επιχειρηματικούς τομείς, διπλό μεταπτυχιακό στο London School of Economics και πιστοποιημένη Health Coach (IIN, US).

Νίκη Γεωργούτσου

Νίκη Γεωργούτσου

Product Manager

Νίκη Γεωργούτσου

Product Manager της HFM με περισσότερα από 10 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο της έρευνας αγοράς καταναλωτικών αγαθών, μεταπτυχιακό στη Διοικητική επιστήμη (University of Southampton) και προπτυχιακό στα Οικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έλενα Κολιού

Έλενα Κολιού

Content Director, Ψυχολόγος

Έλενα Κολιού

Content Director της HFM και Ψυχολόγος.

Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή θεραπεύτρια, με πολυετή εμπειρία. Είναι απόφοιτος Νοσηλευτικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία του Εθνικού και Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης ολοκλήρωσε σπουδές στην Ψυχολογία (Βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και συνέχισε με εξειδίκευσή στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Είναι πιστοποιημένη Συστημική Σύμβουλος (Προγράμμα εκπαίδευσης σε Δεξιότητες και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής) και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/ Οικογενειακή θεραπεύτρια (Προγράμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία). Προσφάτως, ολοκλήρωσε την επιμόρφωσή της στη Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Μαρία Σωτηροπούλου

Μαρία Σωτηροπούλου

Σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας & εικονογράφος

Μαρία Σωτηροπούλου

Σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας & εικονογράφος της HFM, με πολυετή εργασιακή εμπειρία στην οπτική επικοινωνία, την δημιουργία περιεχομένου και τον σχεδιασμό οπτικής ταυτότητας. Καλλιτέχνης, ιδρύτρια της Metagrunge, με μεταπτυχιακό Communications Design (Master of Science, Pratt Institute, NYC, 2010) και πτυχίο Γραφιστικής στην σχολή Βακαλό (Bachelor of Arts, Vakalo College, Athens 2006).

Αγγελική Άλπου

Αγγελική Άλπου

Associate Product Manager

Αγγελική Άλπου

Associate Product Manager της HFM, με προϋπηρεσία στην εσωτερική διαχείριση και προπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΒΑ, Πανεπιστήμιο του Πειραιά). Παράλληλα διευρύνει τις σπουδές της στον κλάδο των Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΒΑ, Πανεπιστήμιο του Πειραιά).

Θεοδώρα Ρεβίθη

Θεοδώρα Ρεβίθη

Administration Manager

Θεοδώρα Ρεβίθη

Administration Manager της HFM, με εργασιακή εμπειρία στον χώρο του Digital Marketing, καθώς και στο χώρο της εξυπηρέτησης πελατών, με πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και η οποία διευρύνει τις σπουδές της στην Τραπεζική, Χρηματοοικονομική και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (FinTech) (MSc, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

Ναυσικά Αθανασσούλη

Ναυσικά Αθανασσούλη

Practical Philosophy Content Creator

Ναυσικά Αθανασσούλη

Practical Philosophy Content Creator της HFM, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (PhD, Πανεπiστήμιο του Reading), με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της να περιλαμβάνουν τον Αριστοτέλη, την ηθική της αρετής και την εκπαίδευση του χαρακτήρα. Συγγραφέας των Virtue Ethics και Morality, Responsibility and Moral Luck, συντάκτης των The Handbook of Virtue Ethics, The Good Life, and Philosophical Reflections on Medical Ethics. Πρώην λέκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στο Πανεπιστήμιο Keele, Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Συνεργάτες μας

Choose Love movement
The Wellbeing Lab
Novidea
MetaGrunge
Πρακτική φιλοσοφία
Ανακαλύψτε τα οφέλη της πρακτικής φιλοσοφίας, στην ενότητα Μαθήματα.
Positive Minds Psychology
SNS Digital Advertising Agency
Εκδοτικός Οίκος Αδελφοί Βλάσση - Βιβλιοδιαπλάσεις

“You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.”

Martin Luther King, Jr

Ξεκίνα από σήμερα!