Καλάθι

Ψυχολογία

Έλενα Κολιού

Η Έλενα Κολιού, αρχικά αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ με κατεύθυνση «Ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία» (με άριστα, βαθμός πτυχίου 9,2). Όσο σπούδαζε, την κέρδισε η επιστήμη της ψυχολογίας και αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτή. Έτσι, ολοκλήρωσε σπουδές στην Ψυχολογία στο Βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Θέλοντας να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη κατάρτιση, συνέχισε την εξειδίκευσή της στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος εκπαίδευσης σε  Δεξιότητες και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής, πιστοποιήθηκε ως Συστημική Σύμβουλος. Κατόπιν, προχώρησε και στην ολοκλήρωση του τετραετούς Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία και πιστοποιήθηκε ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/ Οικογενειακή θεραπεύτρια. Προσφάτως, ολοκλήρωσε την επιμόρφωσή της στη Σχολική Ψυχολογία μέσα από ένα ετήσιο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2011 έως σήμερα εργάζεται σε ιδιωτικό πλαίσιο παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε εφήβους και ενηλίκους, θεραπεία σε ζευγάρια και οικογένειες, όπως και συμβουλευτική γονέων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Λουκία Αποστολίδη

Η Λουκία Αποστολίδη είναι Ψυχολόγος (Φ.Π.Ψ, κατεύθυνση Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ), με MSc στην Ψυχολογία της Υγείας (London Metropolitan University) και PGCert στην Ψυχολογία των Εξαρτήσεων (London Southbank University).

Είναι Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια ξεκινώντας το πρώτο μέρος της εκπαίδευσής της στο Tavistock & Portman Clinic του Λονδίνου όπου ολοκλήρωσε το PGDiploma. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα στο ΕΠΙΨΥ, στο Ιατρείο της Οικογένειας όπου δούλευε στο θεραπευτικό του πλαίσιο με οικογένειες. Τέλος, είναι Δραματοθεραπεύτρια, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Αιών.

Στο Λονδίνο έχει εργαστεί στο Wimbledon Guild, ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας. Έχει υπάρξει σύμβουλος σε δημόσιο σχολείο για παιδιά σχολικής ηλικίας σαν μέλος του Place2Be. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί στη διαχείριση ομάδων Δραματοθεραπείας στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ. Είναι συνιδρύτρια και επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΣΥΨΕ, όπου και ιδιωτεύει κάνοντας ατομική, οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία.

Είναι εξωτερική συνεργάτης στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο τμήμα Παιδικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη αλλά και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη όπου δημιουργεί προγράμματα για παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (ΒPS). Από το 2022 είναι επόπτρια στη Δημιουργική Εποπτεία.